De culinaire parels van Den Haag: De top 15 restaurants die je moet bezoeken

De culinaire parels van Den Haag: De top 15 restaurants die je moet bezoeken

Den Haag heeft een rijke culinaire scene, met een breed scala aan smaken en stijlen. Van verfijnde gastronomische ervaringen tot gezellige bistro's en trendy eetgelegenheden, er is voor ieder wat wils. Hier is een gids met de top 15 restaurants in Den Haag die je absoluut moet bezoeken.


1. MEDI Restaurant: Mediterrane Perfectie  

Gelegen aan de elegante Denneweg, biedt MEDI Restaurant een verfijnde ervaring met de nadruk op de mediterrane keuken. Het combineert de beste smaken uit Italië, Spanje en Griekenland met een moderne twist. De gerechten zijn een feest voor de zintuigen, met verse ingrediënten en prachtig gepresenteerde borden. Het chique en moderne interieur draagt bij aan de stijlvolle sfeer.


2. Dekxels: Creatieve Fusion Keuken  

Dekxels, gelegen in het levendige Zeeheldenkwartier, staat bekend om zijn creatieve fusiongerechten. Het menu is een spannende mix van Aziatische en Europese smaken, waarbij traditionele gerechten een eigentijdse draai krijgen. De ontspannen en gezellige sfeer is perfect voor een avondje uit met vrienden of familie. De verrassende combinaties en verfijnde presentatie maken elke hap een avontuur.


3. Puurr Aan De Binck: Industrieel en Innovatief  

Puurr Aan De Binck is een verborgen parel in de opkomende Binckhorst. Het restaurant heeft een industriële uitstraling met een warme, huiselijke sfeer. Het menu biedt innovatieve gerechten met lokale, seizoensgebonden ingrediënten. De open keuken geeft een kijkje in de culinaire magie die hier plaatsvindt. Het is de ideale plek voor liefhebbers van een avontuurlijke eetervaring in een trendy omgeving.


4. BlueBlood: Elegant Surf & Turf 

BlueBlood is een elegante keuze voor liefhebbers van surf & turf. Gelegen in het hart van Den Haag combineert dit restaurant het beste van land en zee op een verfijnde manier. Het menu biedt een breed scala aan premium steaks en verse zeevruchten, perfect bereid en prachtig gepresenteerd. De chique ambiance, met zijn moderne interieur, straalt luxe en verfijning uit.


5. Bistro Bon Vivant: Klassiek Frans Genot  

Voor liefhebbers van de klassieke Franse keuken is Bistro Bon Vivant een must. Dit charmante restaurant brengt je naar de straten van Parijs met traditionele gerechten zoals escargots, coq au vin en crème brûlée. De uitstekende wijnkaart, met fijne Franse wijnen, sluit perfect aan bij het eten. De gezellige, intieme setting is ideaal voor een romantisch diner.


6. De Basiliek: Modern Europees met een Frans Accent

De Basiliek, gelegen in de binnenstad van Den Haag, is een elegante keuze voor wie houdt van moderne Europese gerechten met een Frans accent. De verfijnde menukaart wisselt regelmatig, met seizoensgebonden ingrediënten die met precisie en creativiteit worden bereid. De stijlvolle, minimalistische inrichting draagt bij aan een intieme eetervaring, perfect voor een speciaal diner of een avondje uit.


7. Suzie Q: Hip en Gezellig  

Suzie Q is een trendy restaurant in het modieuze Scheveningen. Het menu is een creatieve mix van internationale gerechten, met de nadruk op verse, seizoensgebonden ingrediënten. Het kleurrijke en gezellige interieur, samen met een relaxte sfeer, maakt het perfect voor een avondje uit. Of je nu een volledig diner of een snelle hap wilt, Suzie Q biedt altijd iets bijzonders.


8. Brasserie the Beachroom: Luxe aan Zee  

Brasserie the Beachroom, gelegen in Scheveningen, combineert de ontspannen strandvibe met de luxe van een fijnproeversrestaurant. Het menu biedt een scala aan zeevruchtengerechten en klassieke brasseriegerechten, gemaakt met de beste ingrediënten. Het uitzicht op zee maakt het een ideale plek voor een diner bij zonsondergang, terwijl het warme decor uitnodigt tot lange, gezellige avonden.


9. Atithi Indian Restaurant Den Haag: Authentieke Indiase Smaakexplosies  

Atithi Indian Restaurant brengt de authentieke smaken van India naar Den Haag. Het menu staat vol met traditionele Indiase gerechten, van aromatische curry’s tot tandoori-specialiteiten. De smaken zijn intens en gevarieerd, met veel aandacht voor detail en presentatie. De vriendelijke service en het kleurrijke interieur maken het een favoriet onder liefhebbers van de Indiase keuken.


10. Steam Scheveningen: Industrieel en Modern 

Steam Scheveningen biedt een unieke eetervaring in een industrieel decor. Gelegen nabij het strand, heeft het restaurant een robuust interieur met metalen accenten en een open keuken. Het menu is internationaal georiënteerd, met de focus op grillgerechten en verse zeevruchten. Het is een geweldige plek voor een diner na een dag op het strand, met een moderne twist.


11. Restaurant Elea: Griekse Culinaire Beleving  

Elea, gelegen in het rustige Voorburg, biedt een verfijnde versie van de Griekse keuken. Het restaurant combineert traditionele Griekse smaken met moderne culinaire technieken, wat resulteert in gerechten die zowel vertrouwd als innovatief zijn. Het elegante decor en de uitgebreide wijnkaart maken Elea een perfecte plek voor een gastronomisch diner.


12. Restaurant de Dagvisser: Vers van de Zee  

Voor de beste zeevruchtengerechten in Scheveningen ga je naar Restaurant de Dagvisser. Gelegen aan de haven biedt dit restaurant een breed scala aan verse vis- en zeevruchtengerechten. Van oesters en mosselen tot hele vissen, alles wordt met zorg en expertise bereid. De informele sfeer en het uitzicht op de haven maken het een favoriet onder zowel locals als toeristen.


13. Little V: Vietnamees Feest  

Little V is een populaire plek in Den Haag voor liefhebbers van de Vietnamese keuken. Het restaurant heeft een modern, stijlvol interieur en serveert authentieke Vietnamese gerechten met een eigentijdse twist. De verse ingrediënten en aromatische kruiden maken elk gerecht een smaakexplosie. Het is een levendige plek waar je kunt genieten van pho, loempia’s en bun cha in een trendy setting.


14. Lemongrass: Mediterrane Vibes aan Zee  

Lemongrass, gelegen aan de boulevard van Scheveningen, biedt een menu geïnspireerd door de mediterrane keuken. Het restaurant staat bekend om zijn creatieve gerechten, gemaakt met seizoensgebonden ingrediënten. De ontspannen sfeer en het terras met uitzicht op zee maken het een perfecte plek voor een ongedwongen diner met vrienden of familie.


15. Walter Benedict: Klassiek en Gezellig  

Walter Benedict is een charmante bistro in het centrum van Den Haag, bekend om zijn klassieke gerechten en gezellige sfeer. Het menu biedt een selectie van Franse en internationale gerechten, met de nadruk op kwaliteit en eenvoud. Het warme en uitnodigende interieur maakt het een ideale plek voor een lunch of diner in een ontspannen setting.

Like it? share it!

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief